dilluns, 11 de novembre del 2013

Salsa beixamel

Des de sempre m'han encantat els canelons que fa ma mare. El que posa dins, cada volta és diferent, perquè
sempre gasta sobres. El que no canvia mai és la beixamel, que la fa molt bona. El toc del conyac diu que li va explicar ma tia Rosa. Ací explicaré les proporcions per posar una ceba sencera, la qual cosa dóna molta beixamel. Igualment, cadascú pot adaptar-se a les seues necessitats o al seu gust.

INGREDIENTS:
-1 ceba.
-Maizena (3 cullerades)
-Llet (Mig litre aproximadament)
-Conyac (un xorret)
-Oli (un xorret)
-Mantega (la mateixa quantitat que oli)
-Sal.

ELABORACIÓ:
-En una paella, desfem la mantega juntament amb l'oli i posem a fer-se la ceba tallada ben fineta o picada amb un poc de sal. Jo la pique amb la picadora, i ma mare també. La tenim a foc lent perquè vaja fent-se poc a poc i, quan ja està daurada, tirem el conyac i, quan vull, el cremem perquè es consumisca l'alcohol. A continuació, anem tirant les cullerades de maizena i les fem una miqueta. Després anem afegint poc a poc la llet (segons ma mare, fresca de la nevera, millor) i anem barrejant-ho tot amb les varilles perquè vaja collant i no es facen "grumos". Poc a poc anem afegint llet fins que obtenim l'espessura desitjada. Ho provem i afegim més sal també. Si queda massa líquida, afegim més maizena, i si queda massa espesa, afegim més llet.
És convenient que la consumim com abans millor una vegada feta, però també es pot guardar.

3 comentaris:

  1. La secretaria del club de fans d'aquest blog... demana més postres! Vull una idea per a la nit de Cap d'Any, Rafa!
    Gràaaaaaaaaaacies.

    Anna.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jejeje, no sabia que hi havia un club de fans i tot ;). Parlaré amb la jefa a vore quines coses em proposa, però no esperes coses de restaurant, ací tot és de poble.
      De ressss!

      Elimina
  2. :) Quedem aixina. Les coses de poble mos agra(d)en més, no patisques! ^^

    ResponElimina